ANDRA TROSARTIKELN

Föregående

 15 

Följande
vår Herre,

Kristus kom till världen för vår skull. Han är vår Herre och vår Frälsare.

Synden skiljer oss från Gud som är livets källa. Var och en av oss står ända från födelsen under syndens välde, och ingen kan befria sig av egen kraft. Människan förmår inte älska Gud över allting och sin nästa som sig själv.

Med sitt liv, sin död och sin uppståndelse har Jesus Kristus besegrat synden, döden och djävulen. De kan inte längre behålla oss som sina egna. Tron på Kristus befriar oss från djävulens bojor och vi får gå in i Guds rikes frihet. Kristus blir vår Herre. Han ger sig själv åt oss och vi får del av hans renhet, helighet och kärlek.

Gud gick i Kristus frivilligt in i lidandet och Kristus har därför makt att regera. Han är en konung som inte bär den yttre maktens kännetecken. I hans rike får vi ta emot frihet, frid och glädje.


Ty om du med din mun bekänner att Jesus är herre, och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli räddad. (Rom. 10:9)
Jag lever, fast inte längre jag själv, det är Kristus som lever i mig. (Gal. 2:20)
Alla knän skall böjas för Jesu namn, i himlen, på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna att Jesus Kristus är herre, Gud fadern till ära. (Fil. 2:10–11)Föregående 15 FöljandeInnehållsförteckning   Index   Trosbekännelsen