SJUNDE BÖNEN

Föregående

 32 

Följande
Utan fräls oss ifrån ondo.

Varje människa önskar gå fri från allt ont. När vi ber så som Kristus har lärt oss, litar vi på Gud, som är den ende som kan besegra ondskan och befria oss från dess grepp om oss.

Vi kan inte förklara, varför Gud har tillåtit uppkomsten av det onda och varför han låter det ha så stor makt. Också en kristen människa får i sitt liv bittert erfara det ondas existens. Inte ens tron tycks kunna befria oss från det ondas fördärvande makt. Men vi ber ändå att Gud själv skall kämpa för oss. En gång skall han ge oss den slutliga segern och befria oss från allt ont. Guds makt är större än Satans makt.


Herren bevarar dig från allt ont, från allt som hotar ditt liv. Herren skall bevara dig i livets alla skiften, nu och för evigt. (Ps. 121:7-8)
Jesus sade: "Jag ber inte att du skall ta dem ut ur världen utan att du skall bevara dem för det onda." (Joh. 17:15)
Jesus måste bli människa för att han genom sin död skulle göra dödens herre, djävulen, maktlös och befria alla dem som genom sin fruktan för döden varit slavar hela sitt liv. (Hebr. 2:14-15)

Utan fräls oss ifrån ondo.

VAD ÄR DET? SVAR:

Vi ber sist i denna bön att vår himmelske Fader skall förlossa oss från allt ont till kropp och själ, till egendom och ära, och slutligen, då vår sista stund kommer, ge oss en salig död och i nåd ta oss från denna sorgedal till sig i himmelen.

 

(Martin Luthers Lilla katekes)Föregående 32 FöljandeInnehållsförteckning   Index   Bönen Fader vår